Sådan klæder du dig bedst på til din vintertræning

Sådan klæder du dig bedst på til din vintertræning

25. 1. 2022 6 min. Læsning

Ved du, hvad du skal have på til din vintertræning? Det rigtige outfit på kolde dage kan beskytte dig mod skader og endda forbedre din træningskvalitet.

Udendørs vintertræning

Kolde temperaturer, tør, dystert - undervurder ikke vinterens forhold. Som man siger, er det bedre at være forberedt end at blive overrasket og rystet. De rigtige tøj til vinterens træning vil sikre: 

KOMFORT UNDER HELE TRÆNINGEN
UNDGÅ SKADER OG LEDSMERTER
KULDEN VIL IKKE HAVE EN CHANCE

Lær hvilket tøj du burde vælge, og hvordan du kombinerer det!

Overkrop

I temperaturer omkring frysepunktet, burde du følge den gyldne regel - LAG!

 • Det inderste lag = funktionel langærmet t-shirt = svedtransporterende, som sikrer at du kan holde varmen
 • Mellemlaget = vælg en sports sweatshirt, fleece er ideelt, der holder sved væk og holder dig varm uden at blive overophedet
 • Det yderste lag= windbreaker eller vandtæt jakke - den er let og åndbar og beskytter dig mod vind og regn på samme tid

Underkroppen

 • Lange isolerede leggings - isolerede leggings passer som en handske, holder sveden væk, holder fødderne varme og lader samtidig huden ånde. Find det ideele mærke på vores hjemmeside
 • Sportssokker eller strømper - at holde dine ankler varme er ekstremt vigtigt! Glem at have blottede ankler og tag dine sportssokker på. Dette vil forhindre mulige skader og ubehag på grund af stive sener.
 • Sko - sko burde tilpasses til den sport eller det terræn, du bevæger dig i. Om vinteren er der stor sansynlighed for is og fugtighed, så vælg en sko med tykkere sål, som ikke glider og forråder dig på isen. Trail sko, for eksempel, er et godt valg!

UnderArmour_pánské_oblečení_zima

Undertøj

Leggins, jakke, sweatshirt ... det er vel ret åbenlyst. Men undertøj? - bruger du for eksempel blondetrusser eller dine yndlingsboksershorts til dine træninger? Normalt undertøj er ikke egnet til fysisk aktivitet. Det kvæler ikke kun dine ben og giver dig blå mærker på huden, men det ventilerer heller ikke nok og transporterer ikke sveden væk fra intime steder, der er meget følsomme overfor fugt. Træningsundertøj vil være meget mere komfortabelt, derudover vil det beskytte dine lår fra gnidning og vil passe perfekt.

Tilbehør

Om vinteren spiller kosttilskud en stor rolle for, hvordan du vil have det under træningen, og hvordan du udfører træningen. Derfor skal du ikke glemme disse vinter nødvendigheder:

 • Hat, pandebånd - Meget af varmen slipper ud gennem hovedet, og frosne ører er ikke behageligt. Vælg derfor et pandebånd eller en hat til at beskytte dine ører og holde dit hoved varmt.
 • Halstørklæde - Det bliver ikke kun ubehageligt at trække vejret, når man træner med en bar hals, det kan også føre til sundhedsproblemer som en forkølelse eller en følelse af kold luft i dine lunger. Derfor må du ikke glemme et halstørklæde.
 • Handsker -  At træne med frosne hænder fungerer ikke. Beskyt derfor dine håndflader med åndbare handsker om vinteren. Selv hvis du varmer op med en bevægelse, bør du ikke tage dem af.  At holde lemmerne ved den optimale temperatur sikrer en god og optimal følelse i hele kroppen. 
 • Pandelampe - Tørt, dystert og mørkt vejr, der leder til lavere sigtbarhed - dette er typiske vinter vilkår. Derfor burde du tage en pandelampe med dig og holde øje med dine omgivelser samt din og andres sikkerhed.

Træningstøj Træningssko

Indendørs vintertræning

Du bør også tage ekstra lag på om vinteren til fitness og andre indendørs sportsgrene. Med ankomsten af de lavere temperaturer, er kroppen mere optagelig, så vælg disse stykker tøj:

 • T-shirt og leggings, herre leggins med shorts - alle store led (skuldre, knæ, hofter) burde holdes varme
 • Sweatshirt eller sweatpants - for at varme op før kroppen når den optimale temperatur + til at strække ud 

UnderArmour_fitness_oblečení

Husk at varme op inden du træner

Lige meget om du vælger at træne udenfor eller indendørs, er den rigtige påklædning ikke nok. Inden din træning skal kroppen varmes ordentligt op for at forberede din krop til at dyrke motion. Hvordan skal du gøre det?

 • Brug mindst ti minutter på at varme op og mobilisere alle de store led - inden en stærkere, mere intens og dynamisk træning skal du føle dig tilpas og ikke mærke nogen begrænset rækkevidde i leddene. .
 • Efter træningen er det ideelt at gå hjem/jogge i et let tempo og strække ud i mindst 5 minutter, dette kan gøres i eget hjem.
 • Bliv varm hurtigst muligt - efter træning burde du tage et bad og tørre dig af med det samme! En svedig krop efter motion er tilbøjelig til at få forkølelser.

Du kender nu de gode råd om, hvilket tøj du skal vælge til din vintertræning. Klæd dig ordentligt på, husk at varme din krop op og arbejd hårdt hele året rundt!

Fordi motion er en glæde i disse produkter: