25% rabat på Nike Romaleos-sko-- days --:--:--https://top4fitness.dk/c/nike-romaleosKØB NU
Til fitness-elskere: 9 tips til en grønnere hverdag:

Til fitness-elskere: 9 tips til en grønnere hverdag:

21. 4. 2021 5 min. Læsning

Små skridt fører til store resultater. Hvordan kan du ændre dit (fitness) liv, hjælpe med at redde planeten og leve mere bæredygtigt?

1. Gå efter bæredygtige kollektioner

Mange kendte mærker er i gang med at udvikle forskellige måder, som kan reducere belastning af klima og miljø mest muligt såsom Nike, adidas og Nebbia. Nogle gange bruger de genbrugsfibre af slidte tekstiler, andre gange bliver plast fra verdenshavene genanvendt. Bæredygtigt tøj ser godt ud og er behageligt at have på, ligesom alt andet almindeligt sportstøj.

Bæredygtigt til ham Bæredygtigt til hende

2. Fuldfør dit outfit med bæredygtige sko og udstyr

Adidas Parley

Du kan også finde mere klimavenlige løbesko og træningssko. Adidas og Asics kæmper for at gøre sneakers mere bæredygtigt.

Måtter udviklet af en blanding af polyester og PVC med økologisk certificering giver dig utrolig komfort og mere holdbar mode.

Bæredygtige løbesko Bæredygtige måtter

3.Køb kun det, du kommer til at bruge

Kommer du ofte ud af butikkerne med meget mere, end du forventede at købe? Er din indkøbskurv fuld af shorts, toppe og farverige sokker, selvom du kun havde planlagt, at købe nye løbesko? Prøv at overveje, hvad du virkelig har brug for – til glæde for naturen og din pengepung (selvfølgelig er det også vigtigt også at forkæle sig selv en gang imellem). Prøv så gradvist, at købe mindre og mindre og prioritere nødvendighederne.
Har du noget du ikke kan passe? Husk at udnytte returmulighederne! Der er sikkert en anden person, som vil kunne benytte sig at det, du alligevel ikke rigtigt kan passe.

4.Giv dine ting videre

Bugner dit klædeskab med en masse ting? Prøv, at sortér det hvert år. Del tingene op, du ikke bruger i to kategorier:
1) Til salg/donation: Du kan enten vælge at sælge dine ting, eller donere det til en organisation f.eks. til et børnehjem. Du kan også sætte det i en speciel tøjcontainer.
2) Smid ud: Sokker og leggings med huller, tøj du ikke længere kan passe osv. Prøv ikke at være sentimental.
Husk, at du også får mere plads i garderoben til dine ynglings stykker.

5. Mindre madlavning

Jo mindre madlavning, jo lavere er elforbruget. Ved at planlægge dine måltider derhjemme undgår du madspild mad og engangsopvask. Forsøg, at forberede maden derhjemme fremad i flere dage. Tænk på din ugentlige menu og lav din frokost til de næste to eller tre dage. Hvis du medbringer sunde snacks hjemmefra, vil du undgå at blive fristet af fastfood – så det er også godt for helbredet.

6. Spis lokalt

Har du nogensinde smagt jordbær dyrket i nærheden af dit hjem, eller mælk fra en nærliggende gård? Støt dine lokale landmænd, og køb ind i specialiserede lokale butikker. Hvis du har en have, så kan du forsøge, at dyrke noget i den.

Ovesná kaše

7. Gå

Hvert skridt til fods i stedet for at køre er det rigtige skridt på vejen til en grønnere livstil. Start gradvist. Prøv, at gå til købmanden, gå tur med dine børn eller stå lidt tidligere op og gå på arbejde. Du kan gøre det lidt mere spændene ved at lytte til musik eller podcasts undervejs.

Prøv også at bruge offentlig transport, hvis det ikke er muligt at gå.

8. Brug din egen miljøvenlige vandflaske

Plast er naturens fjende. Ifølge Greenpeace, er det over 90% af plast, som ikke genanvendes. Hvert et minut, kommer der så meget plast ind i verdenshavene, som ville kunne fylde en lastbil. Hjælp med at reducere disse skræmmende tal og træn med en miljø – og genanvendelige vandflaske. Du kan vælge mellem mange farve- og designmuligheder, så flasken bliver et stilfuldt tilbehør.

Vælg din vandflaske

9.Online shopping? Klogere og sjældnere

Husk, at hver bestilt pakke skal transporteres (ofte med flere biler), og jo flere pakker du bestiller, jo større er dit C02-fodaftryk (summen af CO2-emissioner) du afgiver indirekte.
Shop i e-butikker med større sortiment og tænk fremad. Hvad med at tilføje solbriller og en ny top til sommerferien, og måske en sweatshirt?

Små skridt og miljøvenlige valg kan lede til en markant grønnere livstil. Hvad vil du starte med?